STARCEPHE RESTORASYON VE İNŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
Kirazlıtepe mah. Ayvalık cad.No/157 Üsküdar/İSTANBUL
starcephe@hotmail.com
Tel: +90 (216) 318 79 05
+90 (536) 558 13 02(Öncelikli)
CEPHE TEMİZLİĞİ

           Tarihi ve günümüz yapıları - binalarının kirlenen dış cephe yüzeylerinin temizliğini yapıyoruz. Taş ve Kargir yapı cepheleri Restorasyon çalışmalarını yapmakta olan firmamız, Cephe temizliği konusunda başlıca yöntemler olan AB57 Bazik kimyasal cephe temizliği ve Mekanik temizlik konusunda Kumlama, Hassas kumlama ve Kontrollü Hassas kumlama yöntemlerini uygulamaktadır.
AB57 BAZİK KİMYASAL
DOĞAL TAŞ TEMİZLEYİCİ

       AB57 Kimyasal doğal taş temizleyici. Güvenli, Ekonomik, Hızlı çözümler sunan kimyasal karışımın uygulayıcısı ve Türkiye satıcısıyız.
       Doğal taşlar ( Küfeki, Tüf, Yonu taşları, Traverten ve Limra ) ve Kargir yapılar ( mozaik, beton ) cephelerin de güvenli, ekonomik ve çevreye zarar vermeden cephe yüzeyinin temizliğini sağlayabildiğimiz Bazik kimyasallardan oluşan temizleyicimizdir.
       AB57 Bazik kimyasal temizlik; yüzeyde oluşmuş atmosferik kirlenmeler ve biyolojik kirlenmelere karşı mükemmel ve koruyucu temizlik sağlar. Bu yöntem günümüz yapıların da ve tarihi bina yüzeylerin de Biyolojik, Çevresel ve atmosferik kirlenmelere karşı güçlü bir temizleyicidir.
StarCephe  0 536 558 13 02
HASSAS KUMLAMA
TARİHİ ESER CEPHE TEMİZLİĞİ

       Hassas Kumlama, Mikro Hassas Kumlama ve Sulu Hassas Kumlama mekanik taş temizleyici yöntemleri ile Tarihi yapılarda Restorasyon temizliği yapmaktayız. Güvenli, Ekonomik, Hızlı çözümler sundugumuz sektörümüzde; Topkapı sarayı cephe taş duvarlarından, Türkiye Büyük Millet Meclisi Taş duvarlarına kadar en etkili ve başarılı referanslara sahip, başarılı ve kesin çözümler sunmaktayız. Tarihi yapı ve binalar için Cephe temizliği çalışmalarımızda başlıca yöntemler olan FİZİKSEL TEMİZLİK ( HASSAS KUMLAMA ) ve KİMYASAL TEMİZLİK yöntemlerini en etkin ve profesyönel olarak uygulamaktayız.

Türkiye çapında; İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere
bir çok ilimizde çalışmalarımız vardır.

       Yaptığımız çalışmalarımızda; en zor denilen yüzey kirlenmelerine en ekonomik ve başarılı sonuçları elde etmekteyiz. Tarihi yapı ve Tarihi binaların cephe temizlikleri, Küfeki, Tüf taşları, Yonu taşları, Traverten, Limra, Mermer, Granitler ve Kargir yüzeyler içindir.
StarCephe  0 536 558 13 02
 
TARİHİ ESER RESTORASYONU
TAŞ ve KARGİR YAPILAR
UZMAN UYGULAMACISI
"STARCEPHE"

       Tarihi taş ve kargir yapılar cephe restorasyonları yapmakta olan firmamız; Hassas kumlama, ab57 kimyasal temizleyici uygulaması ve satışı, taş ve mermer oymacılıgı - işlemeleri, kalıp modelleme ve hazırlama, Mermer, Küfeki, Tüf taşları, Kireç taşları onarımları, yenilemeleri yapmaktayız. Tüm doğal taşların İmitasyon onarım ve tamamlama işleri ( Plastik tamlama ), Kırık ve Eksik parçaların yenilemeleri, Geniş veya kılcal çatlaklar için Hidrolik enjeksiyonları yapılmaktadır.

StarCephe  0 536 558 13 02
DOĞAL TAŞ KORUYUCU
EMPRENYE UYGULAMA

NANO TEKNOLOJİLER, SU YALITIMI VE KORUMA

       Doğal taşlar; Küfeki, Tüf ve Kireç taşları, Limra, Traverten, Mermer ve Granit lerde ve Kargır dış cephe lerde  Cephe temizliği ve Cephe restorasyonu sonrası uyguladığımız koruyucu derinlemesine nüfuz eder. Emici özelliği azaltarak kirin ve yağ lekelerinin nüfuz etmesini engeller.
Yüzeyin nefes alması ve içerideki nemin dışarıya salınımına imkan veren koruyuculugun yanı sıra, yüzeyin ömrünü uzatan uygulamalarımızdır.
Teknolojik İnovatif Su yalıtımı ürün ve hizmetleri, Kapiler Su yalıtımı,Enjeksiyon su Yalıtımı,Rutubetle Mücadele,Nem ile Mücadele,Çatlak Su Yalıtımı,Perde Su yalıtımı, Negatif Su Yalıtımı, Bodrum Katlarda Su Yalıtımı, Asansör Çukurlarında Su Yalıtımı,Tarihi Yapılarda Su Yalıtımı. Su Yalıtımı, Taş Köprülerde Su Yalıtımı, Teraslarda Su Yalıtımı. Nanoteknolojik Su Yalıtımı, Enjeksiyon Su Yalıtımı,Toprak Yalıtımı,Yangın Yalıtımı,Tarihi eser temizlik ve koruma,Yüzey Koruma, Hafif Beton, Köpük Beton Ajanı, Hafif Beton Uygulamaları.


Haberler Haberler
RESTORASYON
DOĞAL TAŞ YAPILAR RESTORASYON ÇALIŞMALARI
StarCephe Restorasyon
Restorasyon yorumları
Restorasyon Katagorileri
Restorasyon e-mail adresimiz
Restorasyon gif
Restorasyon jpeg
Restorasyon Arşiv
Restorasyon bloğ
Restorasyon röleve
Restorasyon projesi
Restorasyon nedir?
Restorasyon hakkında
Restorasyon baglantıları
Restorasyon video arşivi
Restorasyon resim arşivi
Restorasyon defteri
Restorasyon tanımı
Restorasyon danışmanlıgı
Restorasyon uzmanlığı
Restorasyon Malzemeleri
Restorasyon kimyasalları
Restorasyon bölümleri
Restorasyon teknikleri
Restorasyon koruma ve restorasyon
Restorasyon uygulamaları
Restorasyon kanunlar mevzuat
Restorasyon yayınları
Restorasyon iş ilanları
Restorasyon haberleri
Restorasyon sözlüğü
Restorasyon kariyer
Restorasyon röportaj
Restorasyon edebiyat
Restorasyon kültür sanat
Restorasyon yıllıgı
Restorasyon sponsorları
Restorasyon teknikeri
Tarihi Binaların Restorasyonu işi
Restorasyon süreci
Restorasyon hakkında bilgi verin
restorasyon Haberleri ve restorasyon Gelişmeleri









Türkiye'de an itibariyle mimarlık fakültesine bağlı bir yüksek lisans programı olan restorasyon, kelime anlamına bakıldığında yeniden yapılandırmak anlamına gelmekte ve uluslararası camianın kabul ettiği, kullandığı koruma (conservation) yöntemlerinden sadece birini temsil etmektedir... bir diğer deyişle yabancıların koruma (conservation) dediği olay türkiye literatüründe restorasyon olarak geçmekte ve kabul gören uluslararası normlara, tanımlara bakıldığında ülkemizde kelime anlamının çok ötesini kapsamaktadır... korumanın amacı çok özetle kültürel varlığın tüm değerleriyle (bu değerler sosyal, ekonomik, kültürel, mimari, tarihi, dini vs. ve daha  başkaları olabilir) korunması ve gelecek nesillere doğru biçimde aktarılmasıdır... bir kültür varlığını korumak için varlığın önemine/ değerine, içinde bulunduğu duruma/ sıkıntıya göre onlarca müdahale kararından biri seçilebilir, bu müdahaleler ise çok farklı yöntemlerle uygulanabilir... uydurma bir koruma projesi ile örnek: 1. korunacak bir x geleneksel konutunun çok büyük statik sorunları olması ve bu sıkıntının projedeki en büyük girdi, sınırlama olması (korunacak kültür varlığının içinde bulunduğu sıkıntı) 2. buna bağlı olarak konutun yıkılarak yeniden yapılması kararının alınması (korunacak kültür varlığının içinde bulunduğu sıkıntıya bağlı olarak müdahale kararı) 3. uygulamanın ise geleneksel malzeme yerine çağdaş malzemeyle yapılması (müdahalede seçilen yöntem) iyileştirme (rehabilitation) yenileme (renewation) dondurma (consolidation) yıkıp yeniden yapma (reconstruction) yeniden yapılandırma (restoration)

Restorasyon ayni zamanda revizyon'u içerir. Genelde bu işlemde binalar eski tarzina sağdık kalmaya çalışarak yenilenir. tarihi binalarda tamamen aslına uygun olarak yeniden inşaa'ya veya bakıma restitusyon adi verilir. butun bu işlemler için gerekli rölöve çizilerek anıtlar kurulundan ve mimarlar odasından onay alınmalıdır. ayrıca anıtlar kurulu tarihi binanın önem derecesini belirler örneğin 1. dereceden tarihi eser denilen binalara sadace restitusyon yapilabilir 2. dereceden sonra binalara restorasyon yapılabilir.

Restorasyonun ana amacı, eski eserlerin birakin hissi ruhu, sadece tasidiklari arsivsel deger hatrina bir sekilde ayakta tutulmasini saglamaktir. eski haline dondurmeye calismak restorasyon teorilerinden sadece birinin sonucudur. restore edilen yerin dikkat cekecek sekilde farkli renkte / dokuda yapilmasi, guncel malzeme ve teknikler kullanarak bir kontrast, bir kiyas ortami yaratilmasi gibi onlarca yaklasim vardir restorasyonda.

Restorasyon konusunda bugüne kadar pek çok şey ifade edilmiştir. Bunlardan en çok kabul gören tanım aslını bozmadan onarmak dır. Celal Esad Arseven restorasyonu “sanatça tamir” olarak tanımlar. Bu da normal tamir işleriyle restorasyonu birbirinden ayırt etmek için önemlidir. Restorasyon; bir mimari eseri, bir tablo veya bir heykel gibi herhangi bir sanat eserinin zamanla veya başka bir nedenle zarar görmüş, bozulmuş kısımlarını, o eserin sanat değerine ve eski şekline zarar vermeksizin sanat bakımından tamir ve ıslah (rehabilite) etmektir. Normal bir tamirden çok farklı olan restorasyon büyük bir bilgi ve uzmanlık işidir. Bu yüzden her mimar restorasyon yapamaz. Restorasyon yaparken esere kendinden bir şeyler katmak ve şahsi şekillerde binayı daha güzelleştirmeye ve tamamlamaya kalkışmayacak kadar da eski sanata saygılı olmak gerekir. Restorasyon kelimesi aynı zamanda krallığı son bulmuş bir hanedanın tekrardan tahta çıkması için kullanılmış bir tabirdir. Fransa’da Bourbon’ların tekrar tahta çıktıkları zaman için kullanılmıştır. Bu durumu mimariye uyarlarsak eserin tekrardan canlandırılması, hayat bulması olarak değerlendirilebilir. Tamir ile restorasyonu birbirinden mutlaka ayırmak lazımdır. Restorasyon aynı zamanda bir sanat değeri de taşımaktadır. Restorasyon yapılar için bir gençlik iksiri gibidir. Restorasyon zamanın ve diğer etkenlerin etkisinden kurtularak yapının yeni bir hayata başlaması demektir. Restorasyonla yapıdaki bozulmalar durdurularak ömrünün uzaması sağlanmış olur. Yani restorasyon yıpranmasını durdurur ve zamana karşı koyma gücünü kazandırır. Neden Restorasyon? Geçmişten günümüze değin süre gelen tarihin yaşatılması için, onun belgesi niteliğinde olan ve tarihe tanıklık eden eserlerin onarımı ve korunması gerekmektedir. İşte burada restorasyonun ve restoratörlerin önemi ortaya çıkmaktadır. Günümüzde gelişmiş ülkelerde tarihe, arkeolojiye verilen önemle birlikte restorasyonda önem kazanmıştır. Restorasyonun amacı tarihi eser ve dokuların özgün biçimleriyle korunarak, gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Asıl zor olanda budur. Bunu sağlayabilmek için profesyonel bir çalışma ve son teknik imkanları kullanmak gerekir.




Yapım işleri ve restorasyon çalışmaları için restorasyon mimarı, sedefkar, sanat
    tarihçisi, kalemkar ve bunlara benzer meslek erbabı gruplarını kadrosunda bulundurmak,
    bu meslek gruplarıyla ilgili okul, enstitü, araştırma merkezi ve bunun gibi eğitim
    tesisleri kurmak, yönetmek, işletmek veya işletilmesini sağlamak,

Esasen yukarda yapılan restorasyon tanımı salt mimari için olmamalı. Kanaatimce doğrusu, restorasyon ve konservasyon’u birlikte düşünerek bunun fikri açılımlarını yapmaktır. Restorasyon ve konservasyon’u sadece mîmârîyi düşünerek değil beynelmilel değerleri, millî, mânevî ve ahlakî fikirleri, devleti, milleti ve örf ve adetleri, kültürü ve öğelerini, tarih ve edebiyatı, san’atı düşünerek incelemeli ve kavramaya çalışmalıyız. Yani bu ne demek? Restore ve esâsen konserve edilecek değerler işte bunlardır. Bununla ilişkili bilgi ve belgeler de konserve edilmelidir. Bir olguyu aslına uygun bir yaratıyla, aslına uygun malzemeler ve kaynaklarla, aslına uygun şekil ve fikir özelliklerine göre korumak ise restorasyon sayılan bütün bu mevcut değerlerin ve bu değerlerin sonucu oluşan yapı, obje, san’at eseri, bunlarla ilişkili bilgi ve belge, ne varsa hepsinin korunmasıdır.

Eski, tarihi, otantik ve özgünlük değeri olan, önemli bir olaya ev sahipliği yapmış eserin, aslına uygun olarak, asli malzemeden, asli yapım tekniğinden ve özgünlüğünden faydalanarak, mümkün olduğu kadar az müdahale ile koruyarak onarılmasıdır

restorasyon, konservasyon, mimarlık, iç mimarlık, restore, tarihi, otantik, özgün, sanat, restorasyon nedir, konservasyon nedir, restitüsyon nedir, rölöve nedir, mimarlık nedir,
Sayfa hazırlık aşamasındadır. Lütfen daha sonra yeniden ziyaret ediniz.